Swesportmässan 2011

Swesport-mässan 2011 i Kista visade upp kommande vinters sportmode och nya produkter. En kaskad av färger och modeller från över 130 leverantörer. Varje år besöker vi olika mässor och träffar kollegor för att hålla oss uppdaterade på vad som händer i branschen. Du hittar några av våra iakttagelser om du läser vidare.

Swesport 2011Efter en hel dag på mässan blir det nästan svårt att sortera alla intryck. Det känns ungefär som att kliva in i en burk med smågodis i knalliga färger. Jag är ganska säker på att alla färger fanns representerade någonstans.

Tidningen Sportfack delade under mässan ut priset Gear of the year till några produkter och varumärken. T.ex. vann barn och ungdomsskidan Bad Seed från K2 priset i klassen för barnprodukter med motiveringen.

Avancerad teknologi anpassad för juniorer och ett utseende att dö för gör K2 Bad Seed till Årets Barnprodukt.

K2 Bad Seed

Min favorit bland nyheterna på mässan är en cool pryl, Fibre Flare. En lampa som man kan använda på många olika sätt där man vill synas. Som lampa på ryggsäcken, cykellampa eller på barnvagnen, finessen är att den lyser i princip lika bra åt alla håll, och kan både lysa med fast och blinkande sken vilket gör att man syns bra. Möjligheterna är med andra ord många. Runt 250 kr kostar den i handeln för den vanligaste modellen. Se filmen nedan så ser du vad jag menar.

Trenderna för barnkläder fortsätter att vara starka färger och funktionella plagg. Vi har med våra Gneiskläder alltid strävat efter att ha hög funktion till ett vettigt pris och klara och fina färger. Och det var en av grundstenarna när vi skapade Gneis. Föräldrar vill ha en vattentät vinterbyxa till sina barn, eller en vattentät overall. Vi strävar efter att kunna erbjuda både slitstarka och vattentäta barnkläder (20000 mm vattenpelare).

Till nästa vinter kommer Gneiskläderna att vara ännu färgstarkare. Vi höjer till varje ny kollektion ribban, och vi försöker hela tiden göra de bästa funktionskläderna för barn. Nästa års Gizmobyxa kommer att bli den slitstarkaste vinterbyxan vi gjort hittills. I nära samarbete med en ledande tygleverantör får våra kläder förstärkningstyg som är tåligare än Cordura® som vi hittills använt. Nästa vinters version av vår overall Supershape kommer också att ha det tyget, och bli den slitstarkaste overallen vi gjort hittills. Just nu har vi ett ”hemligt fälttest” på tyget någonstans i barmarks-Sverige.

Swesport 2011

Leverantörerna visade prov på många glada färger, och vi nickar instämmande när vi jämför med färgpaletten på nästa vinters Gneiskläder.

Annonser