Snön är som ett ritpapper, och jag är penseln

Barn är bra finurliga, som vuxen behöver man nästan vara filosof, eller varför inte konstnär för att tänka i de banorna.
För barn är allt så självklart…

Bilden på Klara, 6 år, är tagen på en lördag förmiddag den 12 februari, dagen efter den stora snöstormen som lamslog Stockholmstrakten.

Februarimorgon vid Ingaröfjärden

Vi har packat ordentlig matsäck och planerar att grilla  – tar bilen från Nacka där vi bor ut mot Björnö naturreservat i Stockholms Skärgård. Med två barn och hund landar vi på parkeringen – helt ensamma!
Ett helt orört snötäcke breder ut sig över Ingaröfjärden – inga spår, inte ens djuren har gått före oss ned mot stranden. Magiskt vackert och tankarna till sommaren ligger inte alltför långt borta! Kunde varit sand istället för snö…;-DJag fångar Klara på bild när hon gör snöänglar ”snön är som ett ritpapper och jag är penseln”!

Gneis fototävling 2011 Lotta Seijmer

Vi grävde fram grillen, gjorde eld med medhavd ved och njöt av en smarrig matsäck i solen med fågelsång i öronen under ett par timmar innan några andra hittade till samma paradis den soliga lördagen i februari!

Gneiskläder – finns det bättre?
Vi är helekiperade, hela familjen – fantastiska vuxenpaket som använts dagligen (!) hela vintern för maken och mig. Barnen är inne på sin tredje årgång overaller och underställ. Förbannar mig själv att jag missade att beställa en skaljacka till Klara att ha till våren redan i höstas – nu är de ju slut!!!!!.
För flera år sedan träffade vi en testfamilj här i Nacka – långt innan kläderna var till försäljning – och blev helsålda på tänket och utseendet – jag noterade namnet och bevakade er på webben när ni väl började sälja på riktigt. Tyvärr fanns kläderna då bara till lite större barn, så det blev inte aktuellt förrän våra barn kunde ha strl. 98, och sedan dess är vi beroende!!!
För små barn är era plagg magiska – att kunna röra sig i nästan obehindrat, för större barn likadant – rörelsefrihet i massor. Varma, lätta, mjuka och slitstarka!
Att sedan vuxenplaggen skulle kännas så bra borde vi kunnat räkna ut – de är minst lika snygga och fantastiska! Materialen är snygga och tåliga, känns kvalitet hela vägen! Det enda jag saknar är en vindfleece för barn och vuxen och en dragsko i bensluten på vuxenbyxan – för att slippa snö i skorna – finkar bra på slalompjäxor, men inte när man har vanliga kängor ;-).

Med vänliga hälsningar
———————————
Lotta Seijmer

Annonser