Gemenskap, Gneis & God Jul!

Hur får man kidsen att vilja göra något annat än att spela? Hur kan vi konkurrera med alla spel och kompisar som spelar tillsammans med barnen? Spelen är dessutom byggda för att trigga igång hjärnans belöningssystem. Jag tror att vi ibland behöver visa dem att det finns alternativ och ge konkreta exempel på vad de kan göra istället. Gemenskap är viktigt för alla. Barn vill vara med sina föräldrar och vi behöver visa dem att vi vill vara med dem också. Kanske inte jämt men ofta, det är min tro. Inget behöver utesluta det andra, det gäller att hitta balansen. Är det enkelt? Nä. Våra barn gillar att röra på sig när de tycker något är roligt. Inte när vi gapar på dem om att gå och göra något vettigt istället för att spela. Tror ni de bryr sig om vårt gapande? Nä. Jag tror att vi behöver hjälpa barnen med övergången ibland, att sluta spela och påbörja något annat. Gör vi alltid detta? Nä. Men de gånger vi gör det så märker vi att barnen kommer på andra tankar och gör andra saker än att spela.

V och Alf var på hajk i mitten av november, Alf var med som stödledare. De var utomhus i runt fem timmar. Vincent var nog i varenda snödriva (runt 50-60 cm snö) som fanns längs vägen under dagen men han var fortfarande varm och torr, även om händerna, efter all snölek och utevistelse. Det var inte de andra barnen. Alf fick många frågor av de andra ledarna om vad han hade för kläder och flera fotograferade även Gneis logga. Kläderna talar för sig själva, det behövs inget torkskåp för kläderna blir inte blöta igenom. Vs kläder var inte ens fuktiga utanpå. (Jodå, vi har satt upp lappar i skolan om det också, att kläderna inte ska vara i torkskåp.)

Det var nog egentligen inte förrän i januari förra året som Alf fick sin egen Gneis aha-upplevelse. Minus 12 grader, det var orkanstyrka i vindbyarna på Åreskutan och storm nere i Åre by. De stängde hela systemet efter lunch. Alf var varm och svettades nästan i sina Gneisskidkläder. Sedan dess är det lite mer ”köp vad som behövs, det går åt”.

nikwax

Hej vardag! Alltid redo!

Idag är det min sista dag som gästbloggare hos Gneis, det har varit väldigt roligt att få blogga! Tänkte avsluta med att berätta varför vi egentligen är kunder hos Gneis. Hög kvalitét till vettiga priser är inte hela sanningen. Gneis gör det andra företag talar om, de lyssnar på sina kunder på riktigt, ser sina kunder på riktigt, de skapar en relation med sina kunder, på riktigt. Crowd sourcing, skapar engagemang åt ”båda hållen”. Stort tack Gneis! Rock on, som familjens trummis V, brukar säga.

Vi önskar er alla en riktigt God Jul!

familjen-berg

Tack o hej från oss!

Orkar ni läsa om vår mycket omysiga utflykt, motsatsen till Trollskogen?

Barnen gick regelbundet på utflykt när de gick på dagis och de gick ofta till en skog nära oss. De gillade utflykterna och de ville verkligen visa oss skogen, var de byggde kojor och lekte. De hade sett fram emot utflykten så länge och vi hade lovat att gå dit, just denna dag då gråvädret slog bottenrekord, det var sk*tkallt och rått. Vi ville verkligen inte gå ut, men vi hade lovat. Barnen var jätteglada och förväntansfulla. Väl framme visade barnen var de byggde kojor och var de brukade leka. Vi frös. De berättade vad de brukade leka för lekar och konstaterade att det inte var samma sak utan sina kompisar. De såg mycket besvikna ut. Vi frös lite till. Alla ville gå hem efter typ 10 minuter. Men vi bestämde oss för att stanna och att äta smörgåsarna och vår varma broccolisoppa. Det blev alltså den mest omysiga (vädermässigt) och korta utflykt vi någonsin gjort, både i avstånd från hemmet och i tid. Samtidigt, vi gjorde något tillsammans, alla minns utflykten, vi pratar om den ibland och skrattar åt minnet.

Keep it simple!

Annonser